70% van jongeren verslaafd aan mobieltje

11 June door Kwappa

Een onderzoek van de Universiteit van Maastricht uitgevoerd over de laatste twee jaar heeft uitgewezen dat ruim de helft van de Nederlands jeugd verslaafd is aan het gebruik van de mobiele telefoon en dat de ‘term’ hier beter op zijn plaats is dan eerder nog werd aangenomen. Dat vertelt het afgelopen week uitgebrachte rapport over een grootschalig onderzoek dat een student aan de Maastrichtse universiteit uitvoerde in opdracht van de website simonlyvergelijken.net.

De onderzochte groep betrof jongeren tot achttien jaar, waarin door zo’n zeventig procent de situatie werd aangegeven dat zij moeilijk gedurende een bepaalde tijd zonder hun mobiele telefoon om konden gaan. Als zij geen toegang tot mobielgebruik hadden, vertoonden zij opvallend veel overeenkomsten die de door het onderzoek ‘klassieke verslavingen’ genoemde ook vertonen. Hierbij werd zowel naar lichamelijke als psychische gevolgen van het ‘mobieltekort’ gekeken.

De Universiteit van Maastricht wil samenwerken met specialisten uit de verslavingszorg om de problematiek rondom de nieuwe techniek beter en efficiënter te kunnen aanpakken. Daarvoor wordt volgens de leidinggevende student Jeroen Franssen al langer samengewerkt met landen waar de bewuste problematiek en vooral de behandeling ervan veel beter bekend zijn. Door dergelijke onderzoeken en samenwerkingen met het buitenland moet de mobielverslaving beter in kaart worden gebracht.


Reacties (0)

© 2011 - 2019 KWAPPA · Gebruiksvoorwaarden · Privacy · KWAPPA maakt gebruik van cookies, om deze te weigeren of voor meer informatie. Lees onze cookie voorwaarden.
Kwappa.com is gebouwd door Server.Biz en wordt gehost door Openstack.Hosting: private cloud as a service