8 Tips om je vermoeide huid op te peppen! (handig voor na een feestje)

29 December door Kwappa

Na een nachtje doorhalen ziet je huid er niet al te fris uit. Wij hebben een paar handige tips om je huid op te lappen of om te voorkomen dat de problemen zich voordoen.

1. Voorkom temperatuurverschillen
Ga niet te vaak van binnen naar buiten. Je huid houdt daar niet van. Grote temperatuurverschillen maken dat je huid rood wordt. Mocht 't zich toch voordoen, gebruik dan een serum onder je make-up, speciaal bestemd om je huid te kalmeren.

2. Voorkom gezwollen ogen
Hoe laat 't ook wordt, slaap met een extra kussen. Als je hoofd iets hoger ligt, zal de overtollige vocht in je gezicht omlaag zakken.

3. Wisselbaden of -douchen
Ja, hoe moeilijk 't ook is....sta op met wisselbaden of -douche. Wissel koud water met warm water af. Dit zorgt ervoor dat je huid gaat tintelen, en dat je huid weer gaat gloeien.

4. Gebruik een B5 serum
Alcohol droogt de huid uit. Draag een B5 serum met hyaluron zuur onder je dagcreme. Deze helpt om je huid weer vocht vast te houden.

5. Gezichtsmassage
Je brengt je gezicht als het ware weer tot leven door je huid te masseren met je vingertoppen. Breng dagcreme al masserend aan. En doe dat niet voorzichtig, maar flink stevig. In roterende bewegingen.

6. Voorkom vermoeide ogen
Een speciale de-puffing oogcreme doet wonderen. En ook handig in de bestrijding van zwarte kringen onder je ogen. Heb je bloeddoorlopen ogen? Leg dan twee kamille theezakjes (nat en even in de diepvries) op je ogen voor 5 minuutjes.

7. Doe voorzichtig met make-up
Niet te veel make-up graag als je je niet al te fris voelt. Draag geen eyeliner of mascara op je onderste wimperhaartjes. Dat trekt teveel de aandacht en zal je ogen eerder naar beneden 'trekken'. Wat wel goed helpt is een concealer voor de huid onder je ogen.

8. Voldoende vocht en geen koffie
Drink even een hele dag geen cafeïne, maar gewoon water. Groene thee is ook prima vanwege de antioxidanten. Houd verder een waterspray onder handbereik. Gebruik deze gedurende de dag om je huid te hydrateren.Reacties (0)

© 2011 - 2018 KWAPPA · Gebruiksvoorwaarden · Privacy · KWAPPA maakt gebruik van cookies, om deze te weigeren of voor meer informatie. Lees onze cookie voorwaarden.
Kwappa.com is gebouwd door Server.Biz en wordt gehost door Openstack.Hosting: private cloud as a service