Angelina Jolie noemt borstamputatie 'beste beslissing voor gezin'

18 May door Kwappa

Angelina Jolie (38) vertelt in een interview opnieuw openhartig over de borstamputatie die zij vorig jaar februari liet doen. Ze noemt de borstamputatie "de beste beslissing voor haar gezin".

Jolie liet vorig jaar beide borsten preventief amputeren, nadat ze te horen had gekregen dat ze 87% risico had op het krijgen van borstkanker.

Jolie maakte niet lang na de operatie wereldkundig dat ze haar beide borsten had laten afzetten. Ze kreeg hiervoor internationaal veel bekendheid en waardering.

Vandaag opnieuw spreekt ze zich opnieuw uit over haar beslissing van toen. In You magazine zegt Jolie het volgende: "Ik wist niet hoe 't zou vallen. Maar ik had het gevoel dat 't belangrijk was om het andere vrouwen te laten weten."

"Ik wiide het ook kwijt aan andere dochters van vrouwen zoals mijn moeder (die in 2007 stierf aan de gevolgen van eierstokkanker). Ik wilde hen laten weten dat ze zich kunnen beschermen."

"Ik had iets geleerd over mijn gezondheid, en ik had hiermee de beste beslissing genomen voor mijn gezin; ik wilde dat andere vrouwen wisten dat ze een keuze hadden."

Jolie moet waarschijnlijk opnieuw onder het mes omdat ze genetisch een groot risico loopt op eierstokkanker.

She added: "It has been lovely and very moving; I've had so muchReacties (0)

© 2011 - 2019 KWAPPA · Gebruiksvoorwaarden · Privacy · KWAPPA maakt gebruik van cookies, om deze te weigeren of voor meer informatie. Lees onze cookie voorwaarden.
Kwappa.com is gebouwd door Server.Biz en wordt gehost door Openstack.Hosting: private cloud as a service