Hoe blijf je in het najaar lekker fit?

17 October door Kwappa

Als de dagen korter worden en de temperatuur omlaag gaat, dan voelen veel vrouwen zich minder fit. Om ervoor te zorgen dat je ook het najaar lekker fit blijft, hebben wij een aantal tips.

1. Ontbijt
Zorg ervoor dat je nooit een ontbijt overslaat. Een goed ontbijt zorgt dat je metabolisme op gang komt, en regelt je energie tot de lunch. Probeer 'ns een ontbijtje met yoghurt/kwark met musli of haver. Lekker met noten en verse vruchten zoals appel, peer en cranberry.

2. Vitamine B12
Voel je je futloos? Eet dan wat vaker voeding met veel vitamine B12, zoals vlees en vis.

3. Vitamine C
Vitamine C speelt een belangrijke rol bij het instandhouden van je imuunsysteem. Zorg dat je er voldoende van binnenkrijgt. Eet elke dag voldoende producten zoals citrusvruchten, rode peper, tomaten en zoete aardappelen.

4. Zink
Zorg voor afweer met voldoende zink. Spinazie, groenten en oesters zijn rijk aan zink.

5. IJzer
Rood vlees, groene groenten en lenteui bevatten veel ijzer. Eet hier voldoende van. Heb je een te laag ijzergehalte in je bloed, neem dan een ijzersupplement.

6. Eet vooral vers
In de winter vergrijpen we ons vaak aan allerlei troostvoeding, zoals chocolade, snoepgoed, snacks, etc. We hoeven toch niet in bikini, dus wat kan 't schelen? Probeer dat zo min mogelijk te doen, en zorg voor voldoende verse groenten in huis. NIet alleen om te bereiden voor de maaltijden, maar ook als lekker tussendoortje. Je blijft er slank en fit bij!

7. Zorg voor voldoende ontspanning
Zorg voor een juiste balans tussen werk en priv├ę, tussen inspanning en ontspanning. Vergeet niet regelmatig te sporten, stop op tijd met werken, en probeer op tijd naar bed te gaan.

8. Wees positief
Bij een gezonde levensstijl hoort een postiieve levenshouding. Het zijn de ingredi├źnten voor het optimaal functioneren van lichaam en geest.Reacties (0)

© 2011 - 2019 KWAPPA · Gebruiksvoorwaarden · Privacy · KWAPPA maakt gebruik van cookies, om deze te weigeren of voor meer informatie. Lees onze cookie voorwaarden.
Kwappa.com is gebouwd door Server.Biz en wordt gehost door Openstack.Hosting: private cloud as a service