Steve Jobs verlaat Apple

31 August door Roy

Een van de mysteries rond Steve Jobs zijn beslissing om zijn titel van CEO aan COO Tim Cook over te dragen, is het tijdstip waarop dat is gebeurd. Jobs is uiteraard ernstig ziek, dat staat ook zo te lezen in zijn ontslagbrief. Maar toch, volgens ingewijden was hij deze week nog twee volle dagen op het Apple-hoofdkwartier. Zoveel zieker dan vorige week zal hij dus niet zijn... Of dan vorige maand? Jobs ligt duidelijk nog niet op zijn sterfbed, schrijft John Dvorak in The San Francisco Examiner, die met een plausibele reden komt:

'De reden is Tim Cook. Iedereen in Silicon Valley wil die kerel inhuren en vanuit zijn perspectief heeft de titel 'acting CEO' weinig waarde wanneer jij uiteindelijk de persoon bent die het bedrijf leidt. Jobs is al maanden met ziekteverlof, dus wat verandert er nu? Niets, enkel Cooks titel. En net dat is wat telt'.

Jobs had vroeg of laat zijn titel toch aan Cook moeten afstaan. Maar Apple kon niet langer het risico nemen dat Cook het spelletje beu werd. Daarbovenop komt dat mocht Jobs sterven terwijl Cook 'acting CEO' is, Apple geen verplichtingen naar hem toe heeft op vlak van Jobs opvolging.

Indien de stichter of voorzitter sterft, behoudt de CEO gewoon zijn functie, maar indien de CEO sterft (in dit geval Jobs) komt die plaats vrij en was ze niet automatisch voor Cook weggelegd. Met andere woorden, Cook kon worden weggepest eens Jobs deze wereld verlaat en de bestuursleden het niet eens raken over de persoon van Cook. 'Ja, hij is acting CEO, maar laten we even rondkijken voor we hem die job definitief geven'.
Bron: www.tmz.com


Reacties (0)

© 2011 - 2019 KWAPPA · Gebruiksvoorwaarden · Privacy · KWAPPA maakt gebruik van cookies, om deze te weigeren of voor meer informatie. Lees onze cookie voorwaarden.
Kwappa.com is gebouwd door Server.Biz en wordt gehost door Openstack.Hosting: private cloud as a service