Waar zoenen singles het liefst?

22 July door Kwappa

Een enquĂȘte onder leden van een datingsite toont aan dat singles het liefst binnenshuis voor het eerst zoenen.

Het openbaar vervoer en het strand zijn juist geen favoriete plekken voor een eerste kus en slechts 1% van de ondervraagden heeft nog nooit gezoend. Van een voorzichtige snelle zoen bij de voordeur of een gepassioneerde hete kus op de dansvloer, de eerste zoen met een geliefde zal waarschijnlijk niemand snel vergeten.

De datingsite Parship vroeg haar leden naar hun eerste kus-ervaringen. Een kwart van de ondervraagden gaf aan dat thuis de beste plek is voor eerste kus. Bij 7% vond de eerste kus bij de voordeur plaats.

Wat opvalt is dat de meeste singles geen problemen hebben met zoenen in het openbaar. Ruim 14% geeft aan dat ze voor het eerst gezoend hebben in een club. Hierbij gaf 10% aan dat dit op straat gebeurde en bij 8% vond de eerste zoen in een park plaats. Even populair is de achterbank van de auto. Acht procent van de singles hebben hier hun eerste kus gehad. Verrassend: slechts 4% gaf aan dat de eerste zoen in een cafe of restaurant werd gegeven en 2% zoende voor het eerst in de bioscoop. De supermarkt en de lift zijn kusvrije zones voor de singles.

Op de vraag wie het initiatief voor de eerste kus heeft genomen, geeft 51 procent van de vrouwen aan dat zij de afwachtende partij waren en dat hun partner de eerste stap heeft gezet. Dit wordt bevestigd door de mannen, 50% geeft aan dat zij de eerste stap gezet hebben. Slechts 15% van de vrouwen durft als eerste aanstalten te maken voor een zoen. Bij de overige singles gebeurde het gewoon.

Vraag: Waar heb jij je ex-partner voor het eerst gekust?

Thuis 26%
Uitgaan / Club 14%
Op straat 10%
In de auto 8%
In het park 8%
Bij de voordeur 7%
In bed 6%
Restaurant / cafe 4%
Op vakantie 3%
Strand / zwembad 2%
Concert / festival 2%
Bioscoop / theater 2%
Op kantoor 2%
Bus / metro / trein 1%
In de lift 0%
In de supermarkt 0%
Andere 4%
Ik heb nog nooit iemand gezoend 1%

Vraag: Wie heeft het initiatief genomen bij de eerste kus?

Ik heb mijn moed bij elkaar geraapt: 50% (mannen) en 15% (vrouwen)
Mijn partner zette de eerste stap: 17% (mannen) en 51% (vrouwen)
Allebei, het gebeurde gewoon: 33% (mannen) en 34% (vrouwen)
*n = 1088 mensen


Reacties (0)

© 2011 - 2019 KWAPPA · Gebruiksvoorwaarden · Privacy · KWAPPA maakt gebruik van cookies, om deze te weigeren of voor meer informatie. Lees onze cookie voorwaarden.
Kwappa.com is gebouwd door Server.Biz en wordt gehost door Openstack.Hosting: private cloud as a service