Waarom fietsen zo gezond is?

6 July door Kwappa

Uit recent onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig fietsen een langer en gelukkiger leven leiden. Maar waarom is dat?

1. Fietsers zijn in een goeie conditie
Bij een uurtje fietsen verbrand je toch al gauw 500 calorie├źn. Bovendien werk je tijdens het fietsen aan de conditie van je vaten, versterk je een groot aantal spiergroepen en is fietsen minder belastend voor je lichaam dan bijvoorbeeld hardlopen.

2. Fietsers zijn energiek
Uit een onderzoek van 2008 blijkt dat fietsers zich fitter voelen dan niet-fietsers. En dat bleek al na 6 weken rustig fietsen.

3. Fietsers zijn aantrekkelijk
Uit Engels onderzoek blijkt dat over het algemeen fietsers aantrekkelijk worden gevonden. Helemaal als ze fietsen voor een goed doel.

4. Fietsers zijn meer in balans
Fietsers blijken meer in balans te zijn. En die gemoedstoestand wordt sterker naarmate de afstanden die door fietsers worden afgelegd, langer worden.

5. Fietsers leven langer
Fietsers die de Tour de France fietsen, leven gemiddeld 8 jaar langer. Zo blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd werd in het International Journal of Medicine. Overigens blijkt dat effect ook bij fietsers die geen topsport bedrijven.


Reacties (0)

© 2011 - 2019 KWAPPA · Gebruiksvoorwaarden · Privacy · KWAPPA maakt gebruik van cookies, om deze te weigeren of voor meer informatie. Lees onze cookie voorwaarden.
Kwappa.com is gebouwd door Server.Biz en wordt gehost door Openstack.Hosting: private cloud as a service