Welke massage helpt bij voorkomen van cellulitis?

21 March door Kwappa

De zomer is in zicht (al zou je 't niet denken als je nu buiten bent), want de lente is begonnen. Dus tijd om weer 'ns kritisch naar ons lijf te kijken. Want over niet al te lange tijd moeten we weer in een bikini of badpak passen. Nu helpt een beetje sporten, maar wat helpt tegen een verslapte huid en cellulitis?

Onder invloed van hormonen, leeftijd, dieten, zwangerschap en menopauze wordt onze huid slapper, en minder flexibel. Met als gevolg: ontsierende putten op dijen, benen, bovenarmen, buik, etc.

Goed smeren helpen wel een beetje, en ook gezond eten doet veel, maar een functionele - bindweerfsel - massage draagt zeker bij aan de structuur van je huid.

Massage stimuleert namelijk de bloedsomloop, helpt de collageenproductie en de celvernieuwing. Bindweefsel techniek kun je laten doen door een gespecialiseerde masseur of schoonheidsspecialiste, maar ook zelf kun je het prima doen.

Neem de huid tussen duim en wijsvinger en knijp met licht draaiende bewegingen. Blijf wel op dezelfde plek. Daarbij moet je tegen de pijngrens aangaan: het mag niet zo pijnlijk zijn dat er blauwe plekken ontstaan, maar roodheid is toegestaan (of misschien wel gewenst).


Reacties (0)

© 2011 - 2018 KWAPPA · Gebruiksvoorwaarden · Privacy · KWAPPA maakt gebruik van cookies, om deze te weigeren of voor meer informatie. Lees onze cookie voorwaarden.
Kwappa.com is gebouwd door Server.Biz en wordt gehost door Openstack.Hosting: private cloud as a service