WHO: 'Drink niet meer dan 1 blikje frisdrank per dag!'

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert de inname van toegevoegde suiker met de helft te verlagen tot de inhoud van nog geen blikje frisdrank per dag. Een noodzakelijke maar bijna onmogelijke norm volgens Lustig aangezien: “suiker net zo verslavend is als alcohol en drugs”. 23 mei presenteert Prof.dr. Robert Lustig, kinderarts en internist verbonden aan de Universiteit van Californië zijn verontrustende visie op het 3e Arts en Voeding Congres in het LUMC. Dit congres staat in het teken van oorzaken én oplossingen voor vele leefstijl gerelateerde chronische ziektes waarvan suiker slechts één van de oorzaken is. "Voeding is naast beweging, slaap etc. niet alleen effectief om diverse chronische ziekten te voorkomen (zoals diabetes, hart en vaatziekten en nog veel meer) maar ook een alternatief voor medicijnen als de ziekte al geconstateerd is. Een paar jaar geleden waren dit nog ondenkbare en onwetenschappelijke uitspraken." Aldus Prof. Dr. Renger Witkamp, hoogleraar voeding en farmacologie aan de Wageningen Universiteit (WUR), eveneens spreker op het congres. Artsen en zorgverzekeraars hebben echter te weinig handvatten en financiële prikkels om mensen hiermee een hogere kwaliteit van leven en de maatschappij miljarden lagere zorgkosten te bieden. Ondertussen hebben 5,3 miljoen Nederlanders een chronische aandoening en dit aantal blijft maar stijgen. Dit kan anders!

20 May door Kwappa·geen reacties·

Kim Kardashian in Parijs gearriveerd voor huwelijk

Vanmiddag is Kim Kardashian (33) in Parijs gearriveerd, zes dagen voordat ze in de Franse hoofdstad gaat trouwen. Kim vloog niet met een privé-jet, maar kwam met een vlucht van Air France. Ze was in het gezelschap van haar dochter North, een oppas en een bodyguard. Genodigden voor het huwelijk worden op 23 mei verwacht; dat is voor de generale repetie van het huwelijk, gebruikelijk bij Amerikaanse huwelijken. Op 24 mei zal Kim in het huwelijk treden met haar verloofde Kanye West (36); voor Kim is het de derde keer dat ze trouwt.

18 May door Kwappa·geen reacties·

5 Tips voor veilig en mooi zonnen

Lekker, de zon! Maar om te voorkomen dat je eruit ziet als een kreeft, hebben wij 5 tips voor gezond en mooi in de zon zitten! 1. Voorbereiding is alles Een mooie, gezonde bruine huid begint niet op het moment dat je je witte huid aan de zon blootstelt. Nee! Zorg ervoor dat je je huid lekker hebt gescrubd en hebt ontdaan van alle dode huidcelletjes. En let daarbij extra op op de droge delen zoals knieen en ellebogen. 2. Zorg voor een basis Voorkom dat je met witte melkflessen het strand opgaat. Het is veel beter om langzaam je huid aan de zon te laten wennen, dan in één keer je lichaam in shock te brengen van zoveel zon. Het is verleidelijk, maar doe 't niet! Het is niet alleen erg onhandig, want je huid velt er onmiddelijk weer af, maar ook zooooo ongezond! Probeer af en toe een selftanner op je lichaam, of zoek af en toe een paar minuutjes de zon op. 3. Zon veilig We kunnen 't niet vaak genoeg zeggen: smeren, smeren, smeren. Liefst 15 minuten voordat je in de zon gaat liggen, en sla geen lichaamsdeel(tje) over én herhaal. 4. Nazorg Gebruik een goeie after-sun na het zonnenbaden. Het koelt je huid lekker af, en zorgt dat de porieën weer sluiten. 5. Doe net alsof Geen tijd? Laat je niet verleiden tot een kreeftkostuum, vermijd de zon en 'doe net alsof'. Er zijn voldoende mooie, goede self-tanning crèmes in de handel. Of ga naar een spray-tan salon waar je er in elk geval zeker van bent dat je 'rondom' bruin bent.

18 May door Kwappa·geen reacties·

Angelina Jolie noemt borstamputatie 'beste beslissing voor gezin'

Angelina Jolie (38) vertelt in een interview opnieuw openhartig over de borstamputatie die zij vorig jaar februari liet doen. Ze noemt de borstamputatie "de beste beslissing voor haar gezin". Jolie liet vorig jaar beide borsten preventief amputeren, nadat ze te horen had gekregen dat ze 87% risico had op het krijgen van borstkanker. Jolie maakte niet lang na de operatie wereldkundig dat ze haar beide borsten had laten afzetten. Ze kreeg hiervoor internationaal veel bekendheid en waardering. Vandaag opnieuw spreekt ze zich opnieuw uit over haar beslissing van toen. In You magazine zegt Jolie het volgende: "Ik wist niet hoe 't zou vallen. Maar ik had het gevoel dat 't belangrijk was om het andere vrouwen te laten weten." "Ik wiide het ook kwijt aan andere dochters van vrouwen zoals mijn moeder (die in 2007 stierf aan de gevolgen van eierstokkanker). Ik wilde hen laten weten dat ze zich kunnen beschermen." "Ik had iets geleerd over mijn gezondheid, en ik had hiermee de beste beslissing genomen voor mijn gezin; ik wilde dat andere vrouwen wisten dat ze een keuze hadden." Jolie moet waarschijnlijk opnieuw onder het mes omdat ze genetisch een groot risico loopt op eierstokkanker. She added: "It has been lovely and very moving; I've had so much

18 May door Kwappa·geen reacties·

Brieven onthullen dat Jackie Kennedy niet gelukkig was

Een aantal niet eerder gepubliceerde brieven van de voormalige Amerikaanse First Lady Jackie Kennedy wordt binnenkort geveild. De brieven beschrijven de periode dat Jackie verloofd was met de aanstaande President van Amerika, John F. Kennedy en de periode na zijn dood. De brieven van Jackie zijn gericht aan de Ierse priester Joseph Leonard, met wie zij bevriend raakte toen ze hem ontmoette in 1950. Onder andere schrijft Jackoe hoe moeilijk ze 't vindt om met een politicus getrouwd te zijn. Ze noemt ze "een apart soort". Bovendien vindt ze 't moeilijk om te accepteren dat haar man voortdurend bevestiging nodig heeft van vrouwen. "Hij vindt de jacht prachtifg, maar zodra hij de buit binnen heeft, dat en getrouwd is, dan heeft hij nog altijd de bevestiging nodig dat hij aantrekkelijk is. Hij flirt met andere vrouwen en keert zich van jou af." Verder blijkt uit de brieven dat ze niet altijd gelukkig is. "Het lijkt allemaal heel glamourous, mijn wereld. Maar als je er eenmaal inzit, dan ben je echt heel eenzaam. Het kan een hel zijn." Na de moord op haar man, worstelt Jackie met haar geloof in God. "Als ik Jack ooit weer zie, dan heeft God wel wat uit te leggen." De waarde van de brieven wordt geschat op $1,6 miljoen; volgende maand start de veiling.

18 May door Kwappa·geen reacties·

Diane Keaton: 'Ik leed aan boulemie, at soms 20.000 calorieën per dag!'

Diane Keaton (68) spreekt zich eindelijk uit over een geheim dat ze al decennia lang met zich meedraagt. In een televisieshow heeft Keaton toegegeven jarenlang te hebben geleden aan de eetstoornis boulemie. Soms was ze zo in de war, dat ze wel meer dan 20.000 calorieën per dag at. “Alles wat ik deed, was het stillen van mijn honger. Ik was verslaafd", vertelt Keaton. Keaton's eetstoornis deed zich voor toen ze in de twintig was, en heeft meerdere jaren geduurd. Keaton somde in het interview op hoe ze soms een emmer kippenvleugeltjes, meerdere porties frites met saus, kilo's snoep, een cake en meerdere taarten at. "Ik was obese, maar ik hield mijzelf en anderen voor de gek; ik wist 't goed te verbergen." Ze wist met hulp van een therapeut van de stoornis af te komen. "Op de dag stopte ik gewoon."

12 May door Kwappa·geen reacties·

Karl Lagerfeld over plastische chirurgie: 'Alsof je door de voorruit bent gevlogen'

De Duitse ontwerper Karl Lagerfeld is geen fan van plastische chirurgie; hij vindt dat mensen er vaak uitzien alsof ze zijn verongelukt. De extraverte ontwerper vindt 't absolute onzin om krampachtig te proberen er jonger uit te zien. Hij doet plastische chirurgie, en in het bijzonder de lip fillers, in de ban. "Niets maakt je ouder dan proberen er jonger uit te zien. Je kunt jezelf wel voor de gek houden, maar dat lukt echt niet bij de jeugd." "Het allerergste zijn de ingrepen aan de lippen. Je herkent mensen soms gewoon niet meer. Het lijkt alsof ze door de voorruit zijn gevlogen bij een auto ongeluk. En dat ze daarna slecht zijn opgelapt." Lagerfeld vertelt verder dat hij 't liefst met jonge mensen omgaat. En dat hij niemand kent van zijn eigen leeftijd. Lagerfeld is 80 jaar, en hij vindt zijn generatie "verschrikkelijk".

12 May door Kwappa·geen reacties·

Blondie gaat weer optreden

Debbie Harry (68) - beter bekend onder haar artiestennaam Blondie - heeft bekend gemaakt dat ze opnieuw gaat optreden. Blondie staat binnenkort weer op het podium van de O2 arena in Londen en Sheffield. De concerten vinden plaats op resp. 30 en 29 juni. Blondie zal haar grootste hits ten gehore brengen, plus een nieuw nummer On Ghosts of Download. Dit nummer werd vandaag gelanceerd. Tickets gaan in de verkoop aanstaande vrijdag. De verwachting is dat de tickets voor de Blondie concerten binnen no time uitverkocht zullen zijn.

12 May door Kwappa·geen reacties·

Kanye West eert zijn overleden moeder

Kanye West (36) heeft afgelopen zondag op ontroerende wijze een eerbetoon gebracht aan zijn overleden moeder. Donda West stierf in 2007 aan de gevolgen van complicaties bij een plastische ingreep. Via Twitter richtte West zich tot zijn overleden moeder. HIj postte een foto van de hemel met de woorden: "Hi mam".

12 May door Kwappa·geen reacties·

Jennifer Aniston moet van verloofde stoppen met wijn drinken

Jennifer Aniston (45) moet van haar verloofde Justin Theroux (42) de fles witte wijn laten staan. Sterker nog, hij dringt aan op een alcoholvrij huwelijk! Volgens bronnen zou Aniston een liefhebber zijn van witte wijn. Geheel tegen het zin van Theroux. Die zou graag zien dat Aniston wat minder of helemaal niet zou drinken. Theroux is heel erg 'in to the healty food', en sinds hij en Aniston samen zijn doet Aniston haar zin om gezonder te leven maar ze dringt nog altijd 2 tot 3 dagen wijn per dag. Tegen Harpar Bazar vertelde ze ooit dat ze weliswaar heel gezond leeft, maar dat wijn drinken één van haar zondes is.

8 May door Kwappa·geen reacties·

Eerste Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Volgende Laatste
© 2011 - 2019 KWAPPA · Gebruiksvoorwaarden · Privacy · KWAPPA maakt gebruik van cookies, om deze te weigeren of voor meer informatie. Lees onze cookie voorwaarden.
Kwappa.com is gebouwd door Server.Biz en wordt gehost door Openstack.Hosting: private cloud as a service