Vrouw heeft touwtjes in handen tijdens date

Nederlandse vrouwen lijken over een hoger zelfvertrouwen te beschikken dan mannen als het om daten gaat. Zo blijkt 62% van de vrouwen er van overtuigd te zijn dat zij de uitkomst van een date bepalen, ook hebben vrouwen meer zelfvertrouwen dan mannen over de eerste indruk die ze achterlaten. De meest recente studie die werd uitgevoerd onder 309 leden van datingsite eDarling, laat zien dat het zelfvertrouwen van vrouwen hoger ligt dan dat van mannen als het om verleiden gaat. Terwijl 82% van de ondervraagde vrouwen ervan overtuigd is dat zij een goede indruk maken, voelt slechts 69% van de mannen zich zelfverzekerd tijdens de eerste ontmoeting. Ook wanneer het om de vervolgdate gaat zijn vrouwen duidelijk zelfverzekerder. Op de vraag “Ben jij degene die bepaalt of er meer uit een date voortvloeit?” zegt 62% van de vrouwen dat zij de touwtjes in handen hebben, tegenover slechts 41% van de mannen. Hoe kunnen we dit verschil in datingvertrouwen verklaren? Dr. Wiebke Neberich, onderzoeksleidster van de studie, zegt daarop: “Mannen zetten meestal de eerste stap voor een date, dat geeft vrouwen de macht om te beslissen of het een vervolg zal hebben of niet. Mannen hebben vaak de neiging om de interesse van vrouwen te overschatten, waardoor zij over het algemeen meer afwijzingen te verduren krijgen. Vrouwen kunnen kieskeuriger zijn wanneer zij een partner kiezen vanuit verschillende biologische en sociologische motieven, daardoor hebben ze vaker een betere uitgangspositie in deze fase van een relatie. Dat zou een goede verklaring kunnen zijn voor het sterkere zelfvertrouwen dat we zien onder de vrouwelijke respondenten in deze studie”.

1 April door eDarling·geen reacties·

Hoogseizoen online dating is begonnen

Berlijn, 20.12.2013 – Elk jaar weer stijgt het aantal aanmeldingen bij online datingsites rond de jaarwisseling naar recordhoogte. Datingsite eDarling.nl noteerde bij de jaarwisseling van 2012/2013 een plus van 60% en rekent ook dit jaar op een vergelijkbare aanmeldingspiek. Wanneer men de aanwas van nieuwe aanmeldingen in de eerste kalenderweek van 2013 met het gemiddeld aantal aanmeldingen van de decembermaand ervoor vergelijkt, is er een duidelijke piek te zien van 60%. Rondom Nieuwjaar bereikt deze toename haar hoogtepunt, waarna het aantal inschrijvingen van nieuwe leden gaandeweg de maand januari weer tot het gebruikelijke niveau stabiliseert. Wetenschappelijk eDarling-psychologe, Dr. Wiebke Neberich verklaart: “Rond de feestdagen vinden veel singles eindelijk de ruimte om tijd voor zichzelf vrij te maken en zich te richten op hun privéleven. Dan staat de zoektocht naar een partner op de voorgrond en schiet de activiteit op het platform omhoog. Versterkt wordt deze trend door de kerstdagen, de viering van het liefhebben en aandacht voor familie, waarbij de behoefte naar een vaste partner steeds bewuster wordt. Daaropvolgend wordt het goede voornemen van singles in het nieuwe jaar direct in daden omgezet, door zich bij eDarling.nl aan te melden.

20 December door eDarling·geen reacties·

© 2011 - 2019 KWAPPA · Gebruiksvoorwaarden · Privacy · KWAPPA maakt gebruik van cookies, om deze te weigeren of voor meer informatie. Lees onze cookie voorwaarden.
Kwappa.com is gebouwd door Server.Biz en wordt gehost door Openstack.Hosting: private cloud as a service